ПОЕТИКА ІНТИМНОЇ ЛІРИКИ ЛЮДМИЛИ КУДРЯВСЬКОЇ - Ференц, Надія (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія Філологія, 2019)
У статті розглядаються мотиви та художні особливості інтимної лірики Л. Кудрявської. Відзначено, що інтимна лірика займає провідне місце у її творчості. Починаючи з першої збірки «Баллада о ромашке» (1964), закінчуючи останньою «Солёный глоток» (2017), Л. Кудрявська поетизує це найблагородніше почуття. Звернено увагу, що художній світ інтимної лірики Л. Кудрявської характеризується глибоким психологізмом. Поетеса розкриває психологію чутливої душі, що пізнала щастя кохання, пережила біль втрати, але зберегла почуття, пронесла його через усе життя. Зроблено висновок, що в інтимній ліриці Л. Кудрявської яскраво відображається її життєва біографія. Поетеса – людина гармонійна, неординарна і щира. Її інтимна лірика нагадує поему про любов з її радощами, печалями і розчаруваннями. Підкреслено, що майже кожен вірш Л. Кудрявської – це щира сповідь, поетична історія серця, яка не залишає байдужим читача.