ЦИКЛ «ЕЛЕГІЇ» В. САМІЙЛЕНКА: НА ШЛЯХУ ВІД НАРОДНИЦТВА ДО МОДЕРНІЗМУ - Староста, Олександр (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія Філологія, 2019)
У статті проаналізовано цикл В. Самійленка «Елегії» в контексті становлення творчої особистості письменника та зародження українського літературного модернізму. Розглянуто особливості засвоєння автором форми класичної елегії та інтерпретації античної культури. Виокремлено мистецьку концепцію, реалізовану в тексті циклу, простежено її вияв у різних ліричних текстах В. Самійленка.