ФУНКЦІЇ ЕПІГРАФІВ У СУЧАСНОМУ ФЕНТЕЗІ (НА МАТЕРІАЛІ РОМАНІВ Д. КОРНІЙ «ГОНИХМАРНИК» І М. ПЕТРОСЯН «ДОМ, В КОТОРОМ…») - Бойко, Ольга (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія Філологія, 2019)
У статті розглянуто функції епіграфів як інтертекстуальних маркерів у сучасному фентезі. Дослідже но джерела запозичень та зроблено висновок, що в українському фентезі переважають питомі українські джерела,     у російському – цитати зі світової літератури та елементи фіктивної інтертекстуальності. Розкрито значення епіграфа як метатекстового елемента, проаналізовано його функції. У романі Д. Корній інформативна функція епіграфа пов’язує його з заголовком і текстом підрозділу. У романі М. Петросян переважає сугестивна роль епіграфа, що створює настрій і впливає на розуміння тексту.