ПРО КОМПОНЕНТ-СИМВОЛ У МОВНИХ ОДИНИЦЯХ - Венжинович, Наталія (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія Філологія, 2019)
Стаття присвячена опису теоретичного підґрунтя для вивчення компонентівсимволів у мовних одиницях. Актуальність дослідження зумовлена особливою значущістю назрілих проблем, що стосуються співвідношення мови, мислення, пізнання й культури. У статті йдеться про те, що фразеологічні символи є невід’ємним складником символів культури, але в межах фразеологічних систем вони набувають специфічного навантаження. Унаслідок огляду теоретичного доробку відомих українських та зарубіжних учених авторка акцентує увагу на їхніх твердженнях про те, що специфіка фразеологічної символіки відзначається системністю, організована за принципом ієрархії, асиметрична щодо інших символічних систем в межах певної лінгвокультури