ЛЕКСИКО-ФРАЗЕОЛОГІЧНІ ТИПИ КОНЦЕПТІВ В АНГЛІЙСЬКІЙ МОВІ - Панін, Євген (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія Філологія, 2019)
Розв’язання назрілих проблем класифікації та структуризації знань знаходиться в центрі уваги сучасних вітчизняних і зарубіжних дослідників. Мета статті полягає у виявленні й описі типів концептів в англійській мові на основі наявних лексико-семантичних класифікацій. Застосовано лінгвокультурогічний та лінгвокогнітивний підходи до проведення наукового аналізу концептів в обраній галузі дослідження. Зроблено висновок про те, що перелік типів концептів не є вичерпним і може бути доповнений у процесі подальшого використання лінгвоконцептуального аналізу фразем.