ДЕРЖАВНИЦЬКИЙ ПІДХІД НАУКОВЦІВ УЖГОРОДСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ДО ВИРІШЕННЯ МОВНОЇ СИТУАЦІЇ НА ЗАКАРПАТТІ ВПРОДОВЖ 2017–2019 рр. - Шумицька, Галина (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія Філологія, 2019)
У статті розглядаються заходи, зреалізовані Ужгородським національним університетом, зокрема науково-педагогічними працівниками філологічного та інших підрозділів, задля врегулювання мовної ситуації на Закарпатті від часу ухвалення закону «Про освіту» (вересень 2017 р.) до прийняття проєкту Закону про забезпечення функціонування української мови як державної (жовтень 2018 р.) та його ухвалення (25 квітня 2019 р.). Стан української мови як державної мови розглядається у тісному зв’язку з суспільно-політичними явищами в регіоні, Україні та світі