ПОЕТИКА НОВЕЛИ «БАБИНА ОСІНЬ» ЮРІЯ СТАНИНЦЯ - Барчан, Валентина (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія Філологія, 2019)
У статті досліджено особливості поетики новели Юрія Станинця «Бабина осінь», яка презентує ряд психологічних творів митця, написаних у різний час. На відміну від оповідань автора на соціальну тематику, у новелі порушена філософська тема. Екзистенційна проблема межової ситуації, у якій перебуває героїня твору перед відходом в інший світ, розкривається крізь призму її внутрішнього світу. В арсеналі прийомів психологічного письма найбільш продуктивними є пейзажна, портретна деталь, авторське психологічне зображення, що часом переходить у монологічне мовлення.