ЛЕКСИЧНІ ТА СТИЛІСТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ СУЧАСНОГО АНГЛІЙСЬКО- ТА НІМЕЦЬКОМОВНОГО ПУБЛІЦИСТИЧНОГО ДИСКУРСУ - Хант, Галина; Разумна, Карина (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія Філологія, 2019)
У статті розглянуто поняття дискурс у порівнянні з поняттям текст, узагальнено тлумачення публіцистичного дискурсу, який нині є одним із найбільш поширених видів дискурсу. Особливу увагу приділено виокремленню лексичних та стилістичних особливостей англійсько- та німецькомовного публіцистичного дискурсу на матеріалі сучасних медіатекстів. Для публіцистичних текстів характерне використання національно маркованої і розмовної лексики, уживання ідіом, метафор, образних висловлювань тощо.