НЕСИМЕТРИЧНІСТЬ ТЕРМІНІВ «МОВА ВОРОЖНЕЧІ» І «HATE SPEECH» ЯК ПРОБЛЕМА УКРАЇНСЬКОЇ МЕДІАТЕОРІЇ - Шeбештян, Ярослава; Шаповалова, Галина (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія Філологія, 2019)
У статті йдеться про проблему некоректності терміна «мова ворожнечі», популярного в сучасних журналістикознавчих дослідженнях; із урахуванням вимог щодо конструювання й використання терміноодиниць зроблено пропозиції альтернативних варіантів окреслення нетолерантних висловлень у мас-медіа.