ЛІТЕРАТУРНО-ХУДОЖНІЙ АНТРОПОНІМІКОН ПОВІСТІ ЮРІЯ СТАНИНЦЯ «ЧЕРВОНА ЙОНАТАНОЧКА» - Лавер, Оксана (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія Філологія, 2019)
У статті розглянуто природу, стилістичні функції літературно-художніх антропонімів та їх значення для створення національно-регіонального колориту. Предметом лінгвістичного аналізу стали власні назви у творах закарпатського письменника Ю. Станинця. Митець сформував антропонімійний простір своїх творів як складову частину українського антропонімікону, зберігаючи при цьому типові діалектні ознаки.