ПОЕТИКА ПОВІСТІ МИХАЙЛА ГАФІЇ ТРАЙСТИ «У НІЧ НА СВЯТОГО АНДРІЯ» - Вотьканич, Мар’яна (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія Філологія, 2019)
У статті проаналізовано особливості композиції, елементи міфологізму, зокрема, авторську інтерпретацію образу вовкулаки, жанрово-стильову своєрідність повісті «У ніч на святого Андрія» українськомовного письменника Румунії Михайла Гафії Трайсти. З’ясовано риси готичної прози та детективного жанру у творі, наголошено на інтертекстуальному характері окремих фрагментів повісті