ЕПІСТОЛЯРНА ПУБЛІЦИСТИКА ШІСТДЕСЯТНИКІВ - Загоруйко, Наталія (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія Філологія, 2019)
У пропонованій статті здійснено спробу розглянути епістолярну публіцистику шістдесятників крізь призму альтернативного дискурсу 1960‒1980-х років. Проаналізовано та визначено особливості альтернативного дискурсу таборової епістолярної публіцистики, з’ясовано ключові аспекти цього листування. Амплітуда порушуваних проблем та широке коло адресатів листування шістдесятників засвідчує публіцистичність цього епістолярію та є органічним продовженням публіцистичної спадщини дисидентів загалом, а ідейна спрямованість кореспонденцій дає підстави зараховувати їх до альтернативного дискурсу на противагу офіційному (радянському).