«“КАЛИНУ ПІД СНІГОМ” ВВАЖАЮ ДОСЯГНЕННЯМ ВСІЄЇ СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПРОЗИ» (із листування О. Мишанича з І. Чендеєм) - Кіраль, Сидір (Науковий вісник Ужгородського університету. Серія Філологія, 2023)
В архіві І. Чендея збереглися записки, які письменник одержав під час обговорення першої збірки «Чайки летять на Схід» на історико-філологічному факультеті Ужгородського університету в березні 1956 р.